Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
====
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак.
 
  АКТУАЛНО

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „НЕ НА ЦИГАРИТЕ!“ 2014 г.

      57 ПРОЦЕНТА ОТ ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ СА ИЗЛОЖЕНИ НА ПАСИВНО ПУШЕНЕ В ДОМА СИ, ПОКАЗВА ПРОУЧВАНЕ НА НЦОЗА

     Националният център по обществено здраве и анализи,  съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания (ANVOLT), за 18-ти пореден път организира международен конкурс за детска рисунка против тютюнопушенето.


[ Прочети още... ]
Вторник 08 Април 2014 - 12:14:38изглед за печат
Повече от 50% от децата са изложени на пасивно тютюнопушене в дома си, сочи изследване на НЦОЗА

Националният център по обществено здраве и анализи проведе национално представително проучване  в 28-те региона на страната през периода декември 2012 г. – декември 2013 г. Анкетирани са 2914 родители на деца от 3 до 7-годишна възраст от случайно подбрани детски градини. Анализът на резултатите показва, че около половината от децата.


[ Прочети още... ]
Вторник 08 Април 2014 - 12:08:38изглед за печат
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Сърдечно поздравявам лекарите и медицинските специалисти от лечебните и здравните заведения в областта  по повод  Световния ден на здравето - 7 април! 
 
Ние всички знаем, че сферата, в която работим е трудна и проблематична, често конфликтна и агресивна. Но знаем и какво ни зарежда с нови сили, за да се справим и да бъдем всеотдайни при изпълнение на професионалната ни мисия. Това са оправданите очаквания, благодарността и усмивките на хората. 
 
От сърце пожелавам на лекарите и пациентите, на всички, които са се посветили на грижата за здравето на  хората - лични и професионални успехи, здраве и благополучие!  
 
 
 
Д-р Фани Петрова 
Директор на РЗИ


Понеделник 07 Април 2014 - 10:40:52изглед за печат
7 АПРИЛ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО

Световният ден на здравето се чества на 7 април всяка година, за да се отбележи годишнината от основаването на СЗО през 1948 година. Всяка година темата е избрана  и подчертава една  приоритетна област на общественото здраве. Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие. 


[ Прочети още... ]
Петък 04 Април 2014 - 11:31:17изглед за печат
24 МАРТ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА

 
 Туберкулозата е заболяване, известно още от древността. Най-ранните сигурни доказателства датират от епохата на плейстоцена. Открити са фрагменти ДНК от причинителя на заболяването в кост на бизон, живял в Северна Америка и боледувал от туберкулоза преди 17 500 - 18 000 години. При археологически разкопки в източното Средиземноморие учени откриват общ гроб на майка и дете, погребани преди около 9 000 години. При изследване на костите им се установява, че те са боледували от туберкулоза. Характерни за туберкулозата изменения са открити в гръбначен стълб на египетска мумия на възраст 4 500 - 5 000 години.Инициативи на РЗИ Пазарджик  по повод Световния ден за борба с туберкулозата


[ Прочети още... ]
Петък 21 Март 2014 - 14:09:21изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License