Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
====
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак.
 
  АКТУАЛНО

Експерти взеха участие в заключителния етап на кампания с Община Септември

На 27 май експерти от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ участваха във финалния етап на проведена съвместна инициатива между Община Септември и РЗИ Пазарджик за превенция употребата на наркотични вещества.


[ Прочети още... ]
петък 29 май 2015 - 08:23:07изглед за печат
31 МАЙ ‐ СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮН

Всяка година на 31 май се отбелязва Световният ден без тютюн. Той се инициира от Световната здравна организация и се отбелязва от 1987 г. в страни по целия свят. Целта на този ден е да се фокусира общественото внимание върху рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се призовава за ефективна политика за намаляване нивата на потреблението на тютюн.


[ Прочети още... ]
петък 22 май 2015 - 08:11:01изглед за печат
19 МАЙ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

Европейският ден за борба със затлъстяването е отбелязан за първи път в България през месец май 2011 г.  Мисията на този ден е да създаде по-здрава Европа, като значително намали броя на гражданите в ЕС със заболявания и преждевременна смърт, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването. По данни на СЗО наднорменото тегло и затлъстяването се явяват петата по честота причина за смърт в световен мащаб.


[ Прочети още... ]
понеделник 18 май 2015 - 13:14:38изглед за печат
17 МАЙ - ДЕН ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ СЪС ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ХИВ-ИНФЕКЦИЯТА

Всяка третата неделя на месец май се обявява за Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. 
Тази година датата е 17 май и с нея се отбелязва и Третият етап на Националната АНТИСПИН кампания - „Подкрепяме бъдещето“.


[ Прочети още... ]
четвъртък 14 май 2015 - 12:01:55изглед за печат
РЗИ ПАЗАРДЖИК ОТБЕЛЯЗВА ТРЕТАТА ГЛОБАЛНА СЕДМИЦА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

„Спаси живота на децата“ е официалното мото на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност през 2015 г., която стартира на 4 май и ще продължи до 10 май 2015 г.          
По данни на Организацията на обединените нации, всеки ден около 500 деца губят живота си в резултат на пътнотранспортни произшествия в световен мащаб. Десетки хиляди са ранените.          
В нашата страна ежегодно над 1 000 деца стават жертва на пътнотранспортни произшествия – загиват, биват наранявани като пешеходци, пътници в автомобили, водачи на велосипеди, мотопеди, мотоциклети и автомобили. Над 30 губят живота си, а повече от 100 остават с трайни увреждания.


[ Прочети още... ]
вторник 05 май 2015 - 06:46:29изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License