Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

ЕВРОПЕЙСКА ИМУНИЗАЦИОННА СЕДМИЦА, 24-30 АПРИЛ 2016 г.


BG_Baner (2).JPG

Целта на тази ежегодна кампания е увеличаването на имунизационния обхват като се обърне внимание на важността на имунизациите особено за уязвимите групи от населението. 
Тази седмица ще бъде чествана и от останалите региони на СЗО и в глобален план като Световна Имунизационна Седмица под наслов „Да запълним имунизационната празнина“. 
Европейската имунизационна седмица 2016 ще е с насоченост към постигнатия прогрес по отношение елиминацията на морбили и рубеола, както и на оставащата празнина между защитените и уязвимите от ваксинопредотвратими заболявания хора. 


[ Прочети още... ]
вторник 26 април 2016 - 13:34:27изглед за печат
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Поздравявам всички колеги, работещи в системата на здравеопазването в област Пазарджик със Световния ден на здравето – 7 април.

Благодаря Ви за отговорния и безусловно отдаден труд на грижата за здравето на хората, за високия професионализъм и компетентност, за силата и куража да работите тук и сега.   
 
Пожелавам Ви много здраве и професионални успехи!       

Д-р Фани Петрова 
Директор на РЗИ Пазарджик

четвъртък 07 април 2016 - 05:54:17изглед за печат
Световен ден на здравето 2016: Да победим диабета

Разпространението на диабета стремително нараства, като особен ръст заболяването бележи в слабо и средно развитите страни. 
През 2008г. от диабет са страдали 347 млн души, а през 2012г. заболяването е било непосредствена причина за около 1,5 млн смъртни случаи. По прогнози на СЗО към 2030г. диабетът ще стане седмата водеща причина за смърт.


[ Прочети още... ]
вторник 05 април 2016 - 12:06:11изглед за печат
Тенденцията за свръхтегло при първокласниците – цел на проучване на МЗ, провеждано от РЗИ

СЗО: Превенцията е единствената подходяща възможност за ограничаване на епидемията в европейските страни
 
В рамките на «Европейска инициатива на СЗО за наблюдение на затлъстяването при децата» Министерството на здравеопазването стартира в началото на март третото Национално проучване за оценка разпространението на свръхтегло и затлъстяване и факторите на семейна и училищна среда при деца в първи клас
Изследването се провежда от специално обучени екипи на 28-те Регионални здравни инспекции в страната и ще продължи до месец май 2016 г.


[ Прочети още... ]
понеделник 28 март 2016 - 12:12:52изглед за печат
24 МАРТ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА

През  2016г. Световният ден за борба с туберкулозата – 24 март се провежда под мотото „ОБЕДИНЕНИ В БОРБАТА СРЕЩУ ТУБЕРКУЛОЗАТА“. Световната здравна организация отправи призив към всички правителства и гражданското общество за развитие на диалога и сътрудничеството и за обединяване на усилията за полагане край на епидемията от туберкулоза. 
 
dro.jpg


[ Прочети още... ]
сряда 23 март 2016 - 11:52:44изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License