Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН

Световният ден за борба със СПИН е началото на целогодишна кампания с акцент върху превенцията и информираността на хората относно ХИВ-инфекцията, както и ден за съпричасност към засегнатите от болестта. Целта му е да насочи общественото внимание към проблемите на заболяването: свеждане до минимум на новите случаи на ХИВ-инфекция, нулева дискриминация към хората, живеещи с вируса, и нулева смъртност, свързана със СПИН.
Мотото на кампанията тази година е: Hands-up for HIV prevention“ („Ние сме ЗА превенцията на ХИВ“) и тя е фокусирана върху превенцията на ХИВ, употребата на презервативи, изследването и антиретровирусно лечение. Насочена е към преодоляване на бариерите, които пречат на групите в най-висок риск от населението и хората, живеещи с ХИВ (ХЖХИВ), на достъпа и използването на тези услуги.


[ Прочети още... ]
четвъртък 01 декември 2016 - 07:11:21изглед за печат
Тийнейджъри научиха повече за изследванията и превенцията на ХИВ

В рамките на Европейска седмица за изследването на ХИВ и превенцията на заболяването ученици от СИП „Здравно образование” в МГ „К. Величков” посетиха лабораторията на РЗИ Пазарджик. Девойките и младежите бяха запознати от лаборанта Светла Стефанова с различните методи на изследване за ХИВ.


[ Прочети още... ]
петък 25 ноември 2016 - 12:46:38изглед за печат
Европейска седмица за изследване на ХИВ – 18-25 ноември1 декември – Световен ден за борба със СПИН


График на инициативите на РЗИ:


[ Прочети още... ]
четвъртък 17 ноември 2016 - 16:18:45изглед за печат
Изследвайте безплатно и анонимно своя ХИВ-статус в РЗИ от 18 ноември до 2 декември

За четвърта поредна година България, заедно с още 50 държави от европейския регион, се включва в инициативата „Европейска седмица за изследването на ХИВ”. Целта е обществеността да бъде широко информирана за ХИВ-инфекцията и да се популяризира изследването за ХИВ.
РЗИ Пазарджик се включва в Европейската седмица, като предоставя възможност на всеки желаещ да разбере своя ХИВ-статус, да се изследва анонимно и безплатно с бърз тест за ХИВ - в лабораторията на РЗИ, етаж 3. Ще бъдат предоставени информационни материали.
четвъртък 17 ноември 2016 - 16:16:57изглед за печат
Кампания срещу СПИН/2016 „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ”

Превенцията на ХИВ е във фокуса на кампанията по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември, и Европейската седмица за изследване на ХИВ. Затова и мотото на кампанията е „Hands-up for HIV prevention”.
Превенцията на ХИВ, употребата на презервативи и лубриканти, превенцията на предаването на ХИВ от майка на дете, преодоляване на бариерите пред използването на услуги, като изследване за СПИН, антиретровирусно лечение и вирусна супресия, включване на групите в риск в програма за превенеция - това е насоката на кампанията, която има за цел да повиши информираността на хората за ХИВ и да изрази съпричастност към засегнатите от болестта.
четвъртък 17 ноември 2016 - 16:16:11изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License