Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

1 Декември - Световен ден за борба срещу ХИВ/СПИН

През 2018 г. Световният ден за борба с ХИВ/СПИН преминава под мотото „Узнай своя статус“.  Световната общност отбелязва този ден за 30 пореден път. Началото е поставено в далечната 1988 г. Световната здравна организация в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба с коварното заболяване. От 1996 г. с отбелязването му се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS), а Световният ден се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превецията, образованието и информираността.


[ Прочети още... ]
петък 30 ноември 2018 - 13:24:07изглед за печат
23-30 ноември - Европейската седмица за изследване за ХИВ и Хепатит

Кампания на РЗИ Пазарджик Узнай своя статус

Инспектори от РЗИ Пазарджик, работещи по превенцията на ХИВ/СПИН, организират в периода 23 ноември – 1 декември Седмица на отворените врати за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН и Хепатит. 
Първи декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, ще бъде отбелязан с поредица обучения, презентации, беседи и видеопокази, адресирани предимно към младите хора в област Пазарджик.
 


[ Прочети още... ]
понеделник 19 ноември 2018 - 11:18:07изглед за печат
15 ноември – Международен ден без тютюнопушене

Международният ден без тютюнопушене по традиция се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември. 
Според данни на Европейската комисия - „Здравен профил за България“ /2017 г./, разпространението на тютюнопушенето сред възрастното население в страната е най-високо в Европейският съюз /ЕС/. Аналогично е разпространението и сред 15-годишните момчета – на второто място в ЕС след Хърватия, а при 15-годишните момичета сме на първа позиция. Съгласно оценките на Световната банка цената, която плаща здравната система на дадена държава за последствията от употребата на тютюневи изделия съставлява между 0.1% и 1.1% от брутния вътрешен продукт в различните страни.


[ Прочети още... ]
четвъртък 15 ноември 2018 - 09:42:58изглед за печат
Сю взима участие в образователните инициативи на „Детско полицейско управление“

За поредна година, инспектори на РЗИ Пазарджик участват в Програмата „Детско полицейско управление“. Програмата е инициатива на МВР, която на територията на област Пазарджик се реализира с участието на Областна дирекция на МВР, РЗИ, БЧК, РУО и др. организации в областта. 


[ Прочети още... ]
сряда 14 ноември 2018 - 09:23:33изглед за печат
„Свободата избери - като Сю недей бъди!“

С това мото стартира тазгодишната кампанията на РЗИ Пазарджик по повод 15 ноември -Международен ден без тютюнопушене. 
Днес, петък от 10,30 ч. здравните инспектори посетиха малчуганите от  2а и 2б класове при училище „В. Друмев“ гр. Пазарджик. По забавен и увлекателен начин с помощника си Мечето Ози, лекторите разказаха историята за разпространението на тютюна, как възниква и какво представлява никотиновата зависимост, какви вредни вещества се  съдържат в тютюневия дим и колко опасни могат да бъдат за здравето на човек.


[ Прочети още... ]
петък 09 ноември 2018 - 13:24:37изглед за печат
Отиди на страница       >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност при използване сайта на РЗИ-Пазарджик
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License