Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
====
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак.
 
  АКТУАЛНО

Децата от ЦДГ „Върбица” научиха как да управляват безопасно велосипед

Интерактивно обучение за безопасността в пътното движение проведоха на 12 ноември здравни  експерти от РЗИ Пазарджик с малките възпитаници на ЦДГ «Върбица» в областния град. 


[ Прочети още... ]
Четвъртък 13 Ноември 2014 - 09:13:56изглед за печат
На 20 ноември отбелязваме Международния ден без тютюнопушене

„Ден свободен от тютюнев дим” е мотото на тазгодишната кампания, която РЗИ Пазарджик ще реализира по повод Международния ден без тютюнопушене, честван всеки трети четвъртък от месец ноември. 
На този ден здравните специалисти насочват вниманието на обществеността към вредите върху човешкото здраве от употребата на тютюневи изделия.


[ Прочети още... ]
Петък 07 Ноември 2014 - 10:29:18изглед за печат
20 октомври – Световен ден за борба с остеопорозата и с йоддефицитните заболявания

Фрактурата – първият знак за наличие на остеопороза
Остеопорозата е заболяване, което засяга всяка трета жена и всеки пети мъж над 50-годишна възраст. Тя е болест, при която плътността и качеството на костта се влошават, което води до намаляване на здравината на скелета и повишаване на риска от фрактури, особено в областта на гръбначния стълб, бедрото и китката.  Намаляването на костната плътност няма симптоми и често първият знак за наличието на остеопороза е фрактурата.


[ Прочети още... ]
Понеделник 20 Октомври 2014 - 11:41:25изглед за печат
Йоддефицитните заболявания

Пълноценното развитие и растежът на човешкия организъм изискват да се приема ежедневно определено количество йод.

Йодът е микроелемент от жизнена важност за човека. Той е основна съставна част на хормоните на щитовидната жлеза, които регулират обмяната на веществата и функциите на всички органи. Тяхната роля е решаваща за развитието и растежа на децата. Най-чувствителна на въздействието им в детската възраст е централната нервна система.


[ Прочети още... ]
Понеделник 20 Октомври 2014 - 11:36:18изглед за печат
Информираността на населението разширява възможностите за профилактика на рака на маточната шийка

Постигнатите резултати и актуалните проблеми по Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка бяха обсъдени на проведените на 13 и 14 октомври в РЗИ Пазарджик работни срещи с представители на институции, ангажирани с реализация на НП ПП РМШ 2012 – 2016 г. и здравните медиатори в областта. Инициира ги регионалният координатор по програмата д-р Зоя Шошева, главен секретар в РЗИ, на чиято покана се отзоваха председателят на Сдружението на ОПЛ д-р Кр. Кулински, представители на РИО на МОМН, ОС на БЧК, РДСП, РЗОК. 
 


[ Прочети още... ]
Сряда 15 Октомври 2014 - 09:17:28изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License