Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

По-малко опити за самоубийство през първото тримесечие на годината

За периода 1-ви януари – 31 март 2018 г. в област Пазарджик са регистрирани общо 20 суицидни опита, което е с 5 по-малко, в сравнение със същия период на миналата година. Информацията се обобщава на база суицидните карти, които се подават в РЗИ от спешните центрове и  лечебните заведения в областта и се регистрират в електронния Национален регистър на самоубийствата в Република България.


[ Прочети още... ]
петък 15 юни 2018 - 08:50:53изглед за печат
Уведомление

РЗИ Пазарджик временно отменя издадената заповед за спиране ползването на водата от КИ „Легоринец“ за период от 72 часа – считано от 15.00 ч. на 15.06. до 15.00 ч. на 18.06.2018 г., с цел извършване на пробонабиране при краен потребител от водоснабдителната мрежа на гр. Велинград на смесена вода от КИ „Легоринец“ и водни количества от ПСПВ за анализ по радиологични показатели по Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели – обн. ДВ бр. 30/2001 г. След осъществяване на пробонабирането, водоподаването от каптажи „Легоринец“ отново ще бъде прекратено. За този период РЗИ Пазарджик препоръчва водата да не се ползва за питейни нужди (за пиене и готвене).
петък 15 юни 2018 - 08:46:58изглед за печат
Помисли за другите. Дари кръв. Сподели живот

Всяка година на 14 юни страните в света отбелязват Световния ден на кръводарителя. В този ден ние изразяваме благодарност към хората, които доброволно и безвъзмездно даряват от своята кръв, за да бъдат спасени милиони човешки животи.


[ Прочети още... ]
вторник 12 юни 2018 - 08:39:31изглед за печат
„Наркотиците дават крила, но отнемат небето“

Този цитат от книга стана мото на срещата, посветена на вредното въздействие на наркотиците върху човешкия организъм, която  експерти от отдел „Профилактика на болести и промоция на здравето“ от РЗИ Пазарджик проведоха с ученици от СУ „Кл. Охридски“ гр. Ракитово на 6 юни. Обучението бе по покана на училищното ръководство.


[ Прочети още... ]
четвъртък 07 юни 2018 - 07:48:50изглед за печат
Препоръки за действие при ухапване от кърлеж

Пролетно-летният сезон е епидемичен за развитието на кърлежи. С навлизането на хора и домашни любимци в естествените им местообитания рискът от ухапване се повишава. Освен оглед за впити кърлежи след разходка или работа в градината, за недопускане на продължителен престой върху тялото е необходимо да бъдат предприети адекватни и своевременни последващи действия – отстраняване и антибиотична профилактика.
понеделник 04 юни 2018 - 08:33:29изглед за печат
Отиди на страница       >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност при използване сайта на РЗИ-Пазарджик
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License