Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

Седмица за безплатно изследване за СПИН в РЗИ

От 8-ми до 12 февруари Микробиологичната лаборатория в РЗИ Пазарджик ще извършва безплатни и анонимни HIV-изследвания с бързи тестове. Инициативата за превенция на СПИН-заболяването е част от информационната кампания, която РЗИ организира по повод Деня на влюбените – 14 февруари.


[ Прочети още... ]
понеделник 08 февруари 2016 - 14:37:44изглед за печат
На 4 февруари световната здравна общественост отбелзва Международния ден за борба с рака

Онкологичните заболявания са сред основните причини за смъртност в световен мащаб. С най-голяма честота са злокачествените заболявания на млечната жлеза при жените и ракът на белите дробове при мъжете. Следват туморите на дебелото и правото черво, на простатната жлеза и гинекологичните злокачествени заболявания при жените.  По данни от 2009 г. новозаболелите от всички туморни локализации у нас са 34 576 души. В световен мащаб злокачествените заболявания бележат тенденция към увеличаване.  По данни на Националния раков институт в САЩ  броят на заболелите през 2010 г. е близо 12 милиона души като се очаква в близките 10 г. те да се увеличат с още 2 милиона.


[ Прочети още... ]
сряда 03 февруари 2016 - 12:44:24изглед за печат
ЧЕСТИТ ПРАЗНИЧЕН 21 ЯНУАРИ

Директорът и ръководството на РЗИ Пазарджик поздравяват всички лекари-гинеколози, акушерки и медицински персонал от лечебните заведения в област Пазарджик с Деня на родилната помощ. 
 
Пожелаваме Ви да бъдете здрави и уверени, да посветите успехите си на професията, към която всички ние изпитваме дълбока почит и признателност. 
Работете със самочувствие на първооткриватели на чудото „живот” и дарявайте щедро усмивки и щастие на хората!     

Д-р Фани Петрова 
Директор РЗИ Пазарджик
сряда 20 януари 2016 - 09:25:18изглед за печат
СЪОБЩЕНИЕ

До ОПЛ, медицинските управители на ЛЗБП 

Във връзка с разширяване ареала на диагностицираните случаи на туларемия в страната Ви уведомяваме: 
При постъпване на пациенти със следните оплаквания: лимфаденит, тежки тонзилити /особено едностранни/, тежки очни инфекции, раневи инфекции, съпроводени с регионален лимфаденит, етиологично неуточнени пневмонии, неясно температурно състояние, в диференциално диагностичен план е необходимо изследване на серум за туларемия. Освен серум да се взема и подходящ за култивиране материал, според локализацията на патологичния процес /аспирати, тампони, биопсии, материали от респираторния тракт/.


[ Прочети още... ]
петък 15 януари 2016 - 12:12:36изглед за печат
СЪОБЩЕНИЕ

На вниманието на изпълнителните директори, управителите на МБАЛ, ДКЦ, МЦ, СБАЛПФЗ, СБДПЛРПФЗ, ДПБ, ОПЛ, председателите на БЛС, БЗС, БАПЗГ
 
Информираме Ви, че РЗИ-Пазарджик разполага с печатно издание на Програма на курсове за продължаващо обучение: тематични курсове и индивидуално обучение през 2016г. в МБАЛ "Токуда Болница София" АД.
вторник 05 януари 2016 - 09:21:25изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License