Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

Важни теми за женското здраве бяха дискутирани в с. Семчиново

Заболяванията, които най-често засягат жените бяха тема на здравно-информационна среща, проведена в с. Семчиново на 22 юли от експерти на РЗИ Пазарджик с жени на възраст от 14 до 65 години.


[ Прочети още... ]
петък 22 юли 2016 - 13:06:37изглед за печат
ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ВОДНО-СПАСИТЕЛНА ДЕЙНОСТ С ПРЕПОРЪКИ КЪМ НЯКОИ ОБЩИНИ

В изпълнение на заповед на Областния управител за намаляване на водните инциденти в област Пазарджик, Комисията по водно-спасителна дейност, председателствана от директора на РЗИ д-р Фани Петрова, извърши в периода 13-17 юни проверки на водни площи - язовири и микроязовири, разположени на територията на областта.


[ Прочети още... ]
петък 22 юли 2016 - 13:05:01изглед за печат
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА ЕС, ПЪТУВАЩИ ДО ЗАСЕГНАТИ РЕГИОНИ ОТ ВИРУСА ЗИКА

Във връзка с настъпилия летен сезон и увеличения трафик на хора и товари, е нараснал рискът от внос и разпространение на територията на страната не само на Зика, но и на други вирусни инфекции, предавани с вектори комари. 
Министерство на здравеопазването следи постоянно ситуацията в международен мащаб и при необходимост ще разпореди предприемането на допълнителни мерки за опазване на общественото здраве. 
 
четвъртък 14 юли 2016 - 07:49:50изглед за печат
Промените през пубертета са естествен процес

Обучение на тема "Полово съзряване и хигиена" проведоха на 5 юли в с. Алеко Константиново експерти по промоция на здраве и профилактика на болестите  от Регионалната здравна инспекция.


[ Прочети още... ]
вторник 05 юли 2016 - 14:26:15изглед за печат
СЗО предлага нов подход за контрол на тютюна – стандартизирана опаковка на тютюневите изделия

Всеки последен ден от месец май се отбелязва Световният ден без тютюн. За 2016 г. мотото на СЗО е „Стандартизираните опаковки– нека бъдем готови за тях”. Целта е да бъдат насърчени политиките на държавите за опаковане на тютюневите изделия със стандартизирана опаковка (plain packaging), етикетирането, рекламата и промоцията на тютюневите изделия като един подход за контрол на тютюна и намаляване на търсенето на тютюневи изделия.


[ Прочети още... ]
петък 27 май 2016 - 08:29:01изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License