Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

Европейската имунизационна седмица 24 – 30 април 2017:

EIS.jpg


Ваксините действат!

Всяка година в света се регистрират повече от 10 милиона смъртни случая при деца под 5-годишна възраст. Голяма част от тях са вследствие на заболявания, за които съществуват действащи ваксини
 
Целта на Европейската имунизационна седмица е да разшири здравната култура на хората по отношение на ваксините, за да се постигне максимален ефект в борбата със заболяванията, които могат да бъдат предотвратени чрез имунизации.


[ Прочети още... ]
вторник 25 април 2017 - 11:11:26изглед за печат
Покана за пресконференция

РЗИ Пазарджик организира пресконференция за представителите на средствата за масово осведомяване на 26 април /сряда/ от 09,30 ч. в сградата на РЗИ, ет. ІІІ, стая 325. 
Темите:
-  Ситуацията, възникнала с водата в регион Велинград и предприетите действия от РЗИ Пазарджик. 
- Морбили –  мерки за недопускане появата и разпространението на заразното заболяване. Кърлежово-преносими болести – актуална информация за заболеваемостта в област Пазарджик
- Регионална тематична проверка на РЗИ Пазарджик за извършвания медицински контрол и профилактика в детските заведения в областта. 
Каним  журналистите да вземат участие в пресконференцията!
вторник 25 април 2017 - 06:07:31изглед за печат
Съобщение

На 19.04.  РЗИ Пазарджик бе уведомена за установени повишени стойности на естествен уран в питейната вода на гр. Велинград и околни села (от 0,041 до 0,078 мг/л при норма 0,03 мг/л), на 20.04. бе разпоредено спиране на водовземни съоръжения в града. Днес водоподаването в засегнатите квартали бе реорганизирано от други източници.


[ Прочети още... ]
петък 21 април 2017 - 16:50:19изглед за печат
Вредата от алкохола – тема на обученията в Детско полицейско управление

„В пияно състояние всеки е роб на гнева и беглец от разума!“

Днес в СУ „Хр. Ботев“ гр. Септември ще се проведе третото обучение от поредицата образователни занимания по програма Детско полицейско управление на територията на област Пазарджик. Началото е в 15.00 часа, а темата: „Вредата от употребата и злоупотребата с алкохол“. 


[ Прочети още... ]
четвъртък 20 април 2017 - 08:27:43изглед за печат
Морбили – фокус-тема на работната среща на РЗИ със здравните медиатори в областта

Зачестилите случаи на морбили в страната и необходимостта от предприемане на превантивни мерки за ограничаване разпространението на заразното заболяване стана повод РЗИ Пазарджик да организира провеждане на работна среща със здравните медиатори от област Пазарджик. Тя ще се състои днес – 13 април, от 11.00 ч в Здравната инспекция.


[ Прочети още... ]
четвъртък 13 април 2017 - 07:21:51изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License