Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
====
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак.
 
  АКТУАЛНО

Съобщение до общопрактикуващите лекари без придобита специалност

Със Заповед № РД-19-4/27.06.2014г. министърът на здравеопазването определи броя на местата за специализанти по «Обща медицина», по реда на Наредба № 15 от 02.07.2008г. за придобиване на специалност “Обща медицина” от общопрактикуващите лекари.
Съгласно промяната в Закона за лечебните заведения от 06.06.2014г., общопрактикуващите лекари (ОПЛ) без придобита специалност «Обща медицина» и незачислени за специализация (с изключение на тези по § 95 от ПЗР на ЗЛЗ) трябва в едногодишен срок да


[ Прочети още... ]
Сряда 02 Юли 2014 - 13:50:49изглед за печат
РЗИ предприема мерки за засилен контрол на водоизточници и обекти с обществено предназначение

С писмо до регионалните здравни инспекции Министерството на здравеопазването разпореди предприемането на мерки за ограничаване възникването и разпространението на епидемични взривове и епидемии, във връзка с усложнената метеорологична обстановка в Р. България и някои съседни страни и възможността за предстоящи обилни валежи и градушки на територията на голяма част от страната, създаващи риск от наводнения.


[ Прочети още... ]
Понеделник 23 Юни 2014 - 15:05:50изглед за печат
СЪОБЩЕНИЕ

Курсове по СДО

От настоящата 2014 г. Програмата на курсовете по СДО за продължителна квалификация на медицински и немедицински кадри, работещи по проблемите на заразните и паразитни болести вече се публикува онлайн на сайта на НЦЗПБ на адрес http://ncipd.org/UserFiles/File/Docs/Programa2015.pdf.
Книжно тяло няма да бъде разпращано.[ Прочети още... ]
Понеделник 23 Юни 2014 - 15:00:43изглед за печат
СЪОБЩЕНИЕ

На вниманието на изпълнителни директори/управители на МБАЛ, ДКЦ, МЦ, СБАЛПФЗ, СБДПЛРПФЗ, ДПБ и председателите на БЛС,ОПЛ,БЗС,БАПЗГ
 
 
РЗИ Пазарджик уведомява, че на интернет страницата на Военномедицинска академия гр. София е публикуван План-разписание за продължаващо медицинско обучение на висшите медицински и немедицински специалисти, и професионалистите по здравни грижи за 2014/2015г., утвърден от Началника на Военномедицинска академия гр. София. 


[ Прочети още... ]
Вторник 17 Юни 2014 - 15:40:59изглед за печат
МЗ ОРГАНИЗИРА БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА

От 16 – 20 юни 2014 г. ще се проведе Седмица на «Отворените врати» в двадесет и осем областни лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулоза. През този период ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза на всички желаещи, в т.ч. оценка на риска чрез анкета, консултации, прегледи и изследвания. Инициативата е на Министерството на здравеопазването. Кампанията се организира от Програма „Укрепване на Националната програма по туберкулоза в България”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
 
В гр. Пазарджик прегледите ще се извършат в СБАЛПФЗ - Пазарджик ЕООД, ул. "Болнична" №15, ет. 2


[ Прочети още... ]
Петък 13 Юни 2014 - 13:49:34изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License