Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
====
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак.
 
  АКТУАЛНО

Съобщение

На вниманието на изпълнителните директори, управителите на МБАЛ, ДКЦ, МЦ, СБАЛПФЗ, СБДПЛРПФЗ, ДПБ, ОПЛ, председателите на БЛС, БЗС, БАПЗГ

    Уведомяваме Ви, че  на  интернет страницата на „СБАЛ по онкология” ЕАД гр. София - http://www.sbaloncology.bg/, ще намерите Програма на тематичните курсове  за следдипломна квалификация и индивидуално обучение на висши медицински и немедицински кадри и специалисти по здравни грижи за 2015 г.  
    Заявки за участие в обучението ще се приемат  до 15.03.2015 на адрес: гр.София - 1756, ул. «Пловдивско поле» № 6, СБАЛО-ЕАД, отдел НИУД.
    Напомняме, че в заявката трябва да бъдат посочени телефони и точен адрес  за обратна връзка. За повече информация: Експерт СДО - Е. Христова, тел.02/ 8076/222.  
    РЗИ Пазарджик разполага с печатно издание на утвърдената  Програма с тематични курсове на „СБАЛ по онкология” ЕАД гр. София.
четвъртък 26 февруари 2015 - 08:17:33изглед за печат
От началото на 2015 г. са регистрирани 14 случая на Туларемия в България
(интервю с д-р Магдалена Станева)

Заболелите са от град София, областите Ст. Загора, Бургас, София, Хасково и др. Седем от тях са ловци, при които заразяването е вследствие обработка и консумация на умрели диви зайци и отстреляна птица, петима са лица, живеещи при лоши санитарно-битови условия и наличие на гризачи в жилищните помещения. Заболелите са на възраст от 37 до 74 г., като сред тях има и деца.


[ Прочети още... ]
сряда 25 февруари 2015 - 10:30:38изглед за печат
Проф. д-р Тодор Кантарджиев:
Епидемия ли трябва, за да се върне здравият разум

Тетанус е по-смъртоносен от ебола. Без ваксини болестите могат да причинят трагични последици у нас

Много майки не се плашат от инфекциозните заболявания днес, защото тях на практика ги няма. А ги няма, защото ваксините са задължителни. Но като че ли никой не се замисля по този въпрос.
Това е основната причина, поради която модерното движение, отричащо необходимостта от задължителните имунизации, придобива все по-голяма популярност у нас според директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.
[ Прочети още... ]
четвъртък 19 февруари 2015 - 09:16:56изглед за печат
Най-младежкият празник – Денят на влюбените, привлече много младежи и девойки за участие в инициативите

Един от основните акценти на 14 февруари е превенцията на сексуално предаваните инфекции и ХИВ/СПИН. За повишаване информираността на обществото по тази тема експерти по профилактика на болестите и промоция на здравето от РЗИ Пазарджик обединиха усилията си с Младежки БЧК, ИГА, Средношколско общежитие, СИП „Здравно образование” към МГ „К. Величков” и др.
 


[ Прочети още... ]
вторник 17 февруари 2015 - 14:03:41изглед за печат
Данни за ХИВ/СПИН

През 2014 г. в лабораторията на РЗИ Пазарджик за ХИВ/СПИН са изследвани 450 души, а от началото на 2015 г. - 158. 
През 2014 г.  във всички лаборатории и лечебни и здравни заведения на територията на Пазарджишка област  са изследвани 1411 лица за ХИВ, от които 837  са мъже и 574 жени.


[ Прочети още... ]
вторник 17 февруари 2015 - 13:56:41изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License