Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
====
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак.
 
  АКТУАЛНО

Кампания „Училище без наркотици, алкохол и цигари“

През месец март експерти от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ стартираха поредица от обучения, които са част от съвместна инициатива на Община Септември и РЗИ Пазарджик. Кампанията преминава под мотото: „Училище без наркотици, алкохол и цигари!“.


[ Прочети още... ]
понеделник 06 април 2015 - 11:48:41изглед за печат
7 АПРИЛ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО

Световният ден на здравето е глобална инициатива на Световната здравна организация, която се отбелязва всяка година на 7 април, като началото е поставено през 1948 г. Всяка година мотото е различно и акцентира върху приоритетна здравна тема или новопоявяващ се здравен проблем. 
През 2015 г. мотото е „Колко безопасна е твоята храна? От фермата до чинията – да направим хранителните продукти безопасни!“. Усилията на СЗО са насочени  към фокусиране на общественото внимание върху  темата за  безопасността на хранителните продукти.


[ Прочети още... ]
петък 03 април 2015 - 07:57:30изглед за печат
Национално проучване на нивата на радон в жилищни сгради

От месец март в страната ни започна Национално проучване за нивата на радон в сгради, което обхваща всички области на Република България. Проучването е част от Национална програма за намаляване въздействието на концентрацията на радон върху здравето на българското население 2013-2017г. 


[ Прочети още... ]
петък 03 април 2015 - 07:31:32изглед за печат
24 МАРТ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТУБЕРКУЛОЗАТА

По предварителни данни на „Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в Република България” с 3 % са намалели болните от туберкулоза у нас през 2014 година в сравнение с 2013 г. 
 
През тази година Световният ден за борба с туберкулозата – 24 март се провежда под мотото: „ОТКРИЙ, ЛЕКУВАЙ, ИЗЛЕКУВАЙ ВСЕКИ!”.             
 
У нас за шеста поредна година се постига тенденция за намаляване на заболеваемостта от туберкулоза - от 40 на 100 000 население през 2005 г. до  22,7 на 100 000 души през 2014 г. по предварителни данни.      
 


[ Прочети още... ]
вторник 24 март 2015 - 14:07:50изглед за печат
Третокласниците са запознати с основните правила за спазване на добра хигиена

Експерти по профилактика на болестите и промоция на здравето проведоха обучение с ученици от трети клас в СОУ „Д. Гачев”  на тема „Хигиената предпазва от болести”.  Игра, имаща за цел да тества чистотата на детските ръце, приказка „Който чистотата не признава като Грухчо заболява”, гатанки и нагледни материали насочиха вниманието на учениците към правилата за спазване на лична хигиена.


[ Прочети още... ]
сряда 11 март 2015 - 15:13:35изглед за печат
Отиди на страница       >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License