Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
За тютюнопушене в нарушение на Закона за здравето РЗИ наложи санкции за 9 200 лв. през 2018 година

Контролът по спазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места (Закон за здравето, чл. 56 и 56а) се осъществява от здравните инспектори целогодишно, като под внимание се вземат и постъпилите в РЗИ сигнали от граждани и организации. През миналата година са извършени 3 407 проверки на обекти в областта.


[ Прочети още... ]
сряда 09 януари 2019 - 14:27:38изглед за печат
Два проекта на ученици от ОУ„Проф. Марин Дринов“ гр.Панагюрище са допуснати до участие в Национален конкурс

„Здравето не е всичко, но без него всичко е нищо“ и „Храни се здравословно, спортувай редовно“ са двата проекта от област Пазарджик допуснати до втора фаза на тазгодишния ученически конкурс „Посланици на здравето“. С тях участва ОУ „Професор Марин Дринов“ гр. Панагюрище. Проектите са във възрастовата група 5-8 клас. Общо 65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас, от цялата страна са допуснати до участие в XI-то издание конкурса. 


[ Прочети още... ]
четвъртък 03 януари 2019 - 12:32:54изглед за печат
ХРОНИЧНИ НЕЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Основните хронични незаразни болести /ХНБ/ - сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести и диабет са причина за 80% от смъртните случаи в България и за 60% от смъртните случаи в световен мащаб. 
Рискови фактори за тези заболявания са тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, нездравословното хранене и ниската физическа активност.  Практиката показва, че тяхното редуциране води до намаляване на заболяемостта и смъртността от посочените болести. Най-ефективният път за постигане на това е профилактиката, ранната диагностика и осигуряването на здравсловна среда на живот.


[ Прочети още... ]
четвъртък 20 декември 2018 - 13:05:46изглед за печат
1 Декември - Световен ден за борба срещу ХИВ/СПИН

През 2018 г. Световният ден за борба с ХИВ/СПИН преминава под мотото „Узнай своя статус“.  Световната общност отбелязва този ден за 30 пореден път. Началото е поставено в далечната 1988 г. Световната здравна организация в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба с коварното заболяване. От 1996 г. с отбелязването му се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS), а Световният ден се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превецията, образованието и информираността.


[ Прочети още... ]
петък 30 ноември 2018 - 13:24:07изглед за печат
23-30 ноември - Европейската седмица за изследване за ХИВ и Хепатит

Кампания на РЗИ Пазарджик Узнай своя статус

Инспектори от РЗИ Пазарджик, работещи по превенцията на ХИВ/СПИН, организират в периода 23 ноември – 1 декември Седмица на отворените врати за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН и Хепатит. 
Първи декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, ще бъде отбелязан с поредица обучения, презентации, беседи и видеопокази, адресирани предимно към младите хора в област Пазарджик.
 


[ Прочети още... ]
понеделник 19 ноември 2018 - 11:18:07изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност при използване сайта на РЗИ-Пазарджик
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License