Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
На 1 август РЗИ Пазарджик открива Седмица на кърменето

Вече 10 години Здравната инспекция подкрепя инициативите по повод Световната седмица на кърменето. Този своеобразен юбилей ще сложи началото на тазгодишната седмица, посветена на естественото хранене на децата, с дискусия за ползите от кърменето. 
Събитието ще се проведе съвместно с Комплекса за социални услуги за деца и семейства, откриването е на 1 август от 10,30 ч. в КСУДС гр. Пазарджик. Ще бъде показан филмът  „Гърдата – най-доброто“, предоставен от Националната асоциация по кърменето. 
Бъдещи майки и кърмачки ще си дадат среща на Бебешко кафе – в петък, 4 август, от 10,30 ч. в заведение „Аляска“ /зад „Космополитен“/, с цел обмяна на ценни практики и съвети. 
През целия период на кампанията в АГ-отделенията в болничните заведения в града експерти от РЗИ ще предоставят информационни материали.


[ Прочети още... ]
петък 28 юли 2017 - 11:43:36изглед за печат
Водата в селата Цар Асен и Росен е годна за пиене

Това показаха физико-химичните и микробиологичните анализи на пробите питейни води от двете населени места, извършени в РЗИ Пазарджик и РЗИ Пловдив.  Съдържанието на тежки метали не надвишава допустимите норми.
Водата няма отклонения от изискванията на Наредба № 9 на МЗ и може да бъде използвана за питейно-битови нужди.



петък 21 юли 2017 - 12:34:32изглед за печат
Отбелязва се значително намаляване на броя на реализираните самоубийства

Само 3 са реализираните самоубийства през второто тримесечие на 2017 г., което е с 9 по-малко от първото /12/. Общо регистрираните суицидни опити за периода април-юни са 23 бр. /с 2 по-малко/. От тях 34,8% са извършени от мъже, 65,2% - от жени.


[ Прочети още... ]
четвъртък 20 юли 2017 - 08:18:41изглед за печат
РЗИ препоръчва водата в с. Цар Асен и с. Росен временно да не се ползва за питейни нужди

Във връзка с получено на 18.07.2017г. писмо-уведомление от РИОСВ Пазарджик за изтичане на дренажни води от открит рудник «Цар Асен» в река Луда Яна, Регионалната здравна инспекция в Пазарджик предприе незабавно мерки.   
На 18.07 екип от РЗИ, съвместно със служители на ВиК Пазарджик извърши вземане на проби питейни води от централния водоизточник, снабдяващ селата Цар Асен и Росен, както и от вътрешната водопроводна мрежа /пунктове/ в двете населени места.
Пробите ще бъдат анализирани в лабораториите на РЗИ Пазарджик и РЗИ Пловдив. До излизане на резултатите РЗИ Пазарджик препоръчва водата в двете населени места да не се ползва за питейни нужди. 
вторник 18 юли 2017 - 12:56:03изглед за печат
Младите микробиолози от РЗИ с четвърто място и две награди от конкурса Агар Арт

Силвия Велева и Силвия Ветренска представиха достойно Микробиологична лаборатория в РЗИ Пазарджик в оспорвана борба с участниците от второто издание на конкурса Агар Арт за рисунка с микроорганизми върху петри (аналог на конкурса Agar Art Contest на Американското общество по микробиология). Тази година те заеха четвърто място /м.г бяха пети/, като рисунките на състезаващите се бяха оценявани за първи път от професионално жури, а не чрез гласуване във Фейсбук. Организатори на състезанието отново бяха списание “Българска Наука” и фирма RIDACOM.


[ Прочети още... ]
понеделник 10 юли 2017 - 09:33:34изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License