Новина: Предстоящо
(Категория: Актуално)
Публикувано от adm_rzi_26
сряда 21 март 2018 - 11:55:47


Информационно събитие на тема „Борбата с туберкулозата – актуална и днес“, посветено на Световния ден за борба с туберкулозата 24 март, ще се проведе на 22 март от 11 часа в сградата на РЗИ Пазарджик, ет.3, стая 325. 
Организатори са Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания Пазарджик и РЗИ Пазарджик. В събитието ще вземат участие представител на Фонд за превенция на  престъпността ИГА, патронажни сестри от СБАЛПФЗ и здравни медиатори.Д-р Никола Пенчев - управител на СБАЛПФЗ Пазарджик, ще представи резултатите за област Пазарджик от  Програмата „Подобряване  на устойчивостта на националната програма по туберкулоза“, както и информация от дните на отворените врати за безплатни прегледи за туберкулоза в СБАЛПФЗ Пазарджик. 
По информация на МЗ, по време на проведените за периода 2009 г.–2017 г. „Дни на отворени врати” в България броят на анкетираните за туберкулоза лица е 102 979. От тях 1 122 лица са диагностицирани с туберкулоза и са насочени за лечение, а 3 992 са обхванати с химиопрофилактика след открита латентна туберкулозна инфекция. 
Световният ден за борба с туберкулозата – 24 март, тази година ще премине под надслов „Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза“.   
 
Събитието е отворено за журналисти.
 Новина от РЗИ Пазарджик
( http://rzipz.net/news.php?extend.752 )