Новина: Инициатива „Здраве за всеки и навсякъде“ се проведе по повод 7 април - Световен ден на здравето
(Категория: Актуално)
Публикувано от riokozadminpz
сряда 04 април 2018 - 14:04:26


thumb_4it18_3.jpgДискусия за здравната култура, като част от общата култура на човека се проведе на 4 април в читалище „Хр. Ботев“ в Пазарджик. Срещата, организирана от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ – Пазарджик, със съдействието на РЗИ събра 28 секретари на читалища в областта.4it18_1.jpgЕкспертите от РЗИ Ирина Атанасова и Анелия Куртакова презентираха здравното образование, като част от изграждането на здравната култура на личността, и ползите от повишената информираност – първа стъпка към промоция на здравето. Представени бяха основните регионални програми за опазване на общественото здраве и добрите практики за здравословен начин на живот.
На въпросите на аудиторията за здравословното хранене и профилактиката на остеопорозата отговори д-р Надя Палийска, началник на отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ Пазарджик.
Срещата е част от поредицата съвместни инициативи на РЕКИЦ и РЗИ, целяща да популяризира чрез читалищата здравословния начин на живот сред различни групи хора, дори в най-отдалечените населени места в област Пазарджик.

4it18_2.jpg
4it18_3.jpg

Новина от РЗИ Пазарджик
( http://rzipz.net/news.php?extend.759 )