Новина: Проверете своя ХИВ-статус
(Категория: Актуално)
Публикувано от adm_rzi_26
понеделник 14 май 2018 - 07:10:29


От 14 май стартира седмицата за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН в РЗИ Пазарджик. Това е една от инициативите на Здравната инспекция за отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май – 20 май 2018г. Планирани дейности по повод кампанията: 
1. В периода от 14 до 18.05.2018 г. всеки желаещ може да провери своя ХИВ-статус безплатно и анонимно в лабораторията на РЗИ. 
2. В периода на кампанията на  училищата в област Пазарджик ще се предоставят здравно-промотивни материали: плакат „Не на наркотиците! Не на ХИВ/СПИН!“, „Митове за ХИВ/СПИН“, филмите „Ти гониш“,  „Екстази“, видео и аудио клипове, изпратени от МЗ по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“. 
3. На 18 май пред Сентрал Мол – Пазарджик, съвместно с МБЧК ще се  раздават кондоми и информационни материали на гражданите на Пазарджик. 
4. Здравните медиатори в гр. Пещера организират кампания в заведенията в централна градска част, като с кафето ще се предлагат информационни материали и кондоми.
 
sn1kon.jpg  sn2kon.jpgНовина от РЗИ Пазарджик
( http://rzipz.net/news.php?extend.772 )